Domasna Rabota


stáhnout snippet
zobrazení: SyntaxHighlighter | GeSHi | Holý text
Вчера беше одбележан денот на образованието во целата наша република. Во Охрид, градот на брегот, Охридското езеро посебно беше презентирано за можностите за школување на средношколците и идните студенти на факултетот за туризам и царина. Презентираа самите студенти, а во салата „Биљанини Извори“ своите достигнувања ги презентираа средношколците во гимназијата „Григор Прличев“. Оваа година ќе се запишат двеста и четиересет ученици во прва година. Во училиштето вкупно се школуваат илјада петстотини и дваесет ученици. Вчера министерството  за образование издаде соопштение со следната содржина: Се известуваат идните средношколци дека оваа година ќе се запишат сите завршени осмооделенци, бидејќи стапи на сила законот за сробавезно средно образование. Во осмолетката „Димитар Миладинов“ се сретнаа средношколци од електромашинскиот училишен центар „Михајло Пупин“ и ученици од седмо и осмо одделение, и разменија искуства. Во Охрид истиот ден факултетот за туризам ги спроведе годишните натпревари за студентите и рецепционерите од хотелите „Парк“, „Горица“ и „Палас“. Победи студентот Илија Спасоски од Крива Паланка. Второ место Митко Атанасов од Гервгелија и трето Ангел Кироски од хотел „Парк“


Tagy:
text 1 řádků | 2011-02-24 16:19:31